domingo, 27 de marzo de 2016

DOS MESTRES A L'AULA O DESDOBLAMENT?


En la meva opinió crec que és molt millor que hi hagi dos professors dins l'aula, ja que si es comencen a separar els alumnes, es poden sentir diferents de la resta, també entre ells poden compartir moltes més experiències dins de la classe, com per exemple l'explicació d'una activitat oberta que pot tenir diferents solucions o bé diferents camins per dur-la a terme.


El principal objectiu és que els alumnes millorin progressivament amb el seu aprenentatge, cada un al seu ritme i sense obstacles en l'ensenyament. Per una part tenir dos docents dins de l'aula pot ajudar a millorar aquest aprenentatge per a tots els alumnes, tant els que necessiten suport com els que no. Tots estan coberts per un suport, tant sigui del tutor/a o el mestre/a de suport.


El més complicat és la planificació conjunta dels dos docents, ja que han d'estar dispostos a cedir a crítiques o opinions.


Per una altra banda, a part dels dos mestres dins l'aula, els desdoblaments no són tan mala idea, per exemple en el col·legi on estic fent pràctiques els desdoblaments són totalment inclusius, ja que són grups heterogenis. Les dues mestres que participen en aquests desdoblaments es coordinen amb la tutora per fer el mateix que el que fan dins de l'aula. Així una sola mestra té un grup més petit en el que pot estar pendent d'ell sense cap problema.


Encara així, en la meva opinió és molt millor tenir dos mestres dintre de l'aula, ja que garanteixen un millor suport per tot l'alumnat.



CLIMA ESCOLAR






El clima escolar és un factor que influeix a vegades condiciona significativament en el procés d'ensenyament-aprenentatge. Les aules amb major clima de convivència es treballa d'una manera efectiva i és una aula on el treball flueix amb més facilitat i on l'alumnat es compromet amb el seu aprenentatge.

miércoles, 23 de marzo de 2016

L'ESCOLA INCLUSIVA


Com a futurs docents hem de crear una escola diferent la qual pugui participar tot l'alumnat, hem de crear una escola inclusiva. Una escola que ens ha de permetre l'educació actual.


Per aquest motiu hem d'oferir una educació de qualitat a tots els infants, sense cap distinció de la discapacitat, raça o qualsevol altra diferencia. Han de poder tenir l'oportunitat de ser membres de la classe ordinària i aprendre dels seus companys i dins de la mateixa aula.


Per aquest motiu els mestres hem de fer possible les tres P. Presència, participació i progrés.

Presència → Perquè una aula i un centre siguin inclusius, hi han de ser tots els alumnes, siguin quines siguin les seves característiques personals.

Participació → No només hi han de ser presents , sinó que ha de participar d'acord amb les seves capacitats i característiques en les mateixes activitats que la resta dels seus companys.

Progrés → No només hi han de ser i participar, sinó que tots els que ho són han de poder progressar en el seu aprenentatge, cadascun dins el seu màxim de les seves capacitats d'acord amb les seves característiques.



lunes, 21 de marzo de 2016

Les TIC, NOVA EINA PER APRENDRE


Actualment les TICS s'han convertit en un mitjà necessari per a la nostra societat, podem observar com l'ús eficient de les noves tecnologies apareix a tot arreu i per a totes les coses, sigui en l'àmbit que sigui. Per treballar, per fer la compra per internet i per a moltes altres coses que ni imaginem, per això, nosaltres analitzarem aquestes noves tecnologies de la informació i comunicació en el sistema educatiu com a recursos i ajudes per complir els objectius curriculars tant per als alumnes com per als docents, prestant sempre especial atenció a la diversitat en definitiva, per a tota la societat educativa en si.


Encara més en el nostre entorn educatiu, ja que és un mitjà en el qual ens mostra coneixements. Aquesta informació que ens donen les TICS ajuden a construir el seu món cognitiu.

Aquestes tecnologies per a què es fomentin en un entorn educatiu, necessiten un canvi pedagògic dels docents, s'ha de canviar el mètode tradicional i aplicar noves metodologies amb l'ús de les TICS.

De cada dia més les TICS s'apliquen a l'aula, als nens se'ls hi presenta com una motivació per a aprendre i l'adquisició de coneixements. Les TICS fan que l'alumne pugui participar, interactuar, ser més autònom sobre la creació de nous aprenentatges.

A l'escola, van venir dues persones a explicar-nos exactament com van introduir les TIC en el seu centre. Des del meu punt de vista la innovació sempre ajudarà a l'alumnat a aprendre noves coses, ja que se li pot presentar amb un nivell de curiositat i que ells mateixos facin la recerca d'informació.

A part el mestre ha d'adquirir coneixements, per a poder aplicar-lo duna manera adequada a les classes, ja que les TICs no han de ser com un llibre, sinó que ha de ser una eina diferent.





viernes, 18 de marzo de 2016

EL TREBALL COOPERATIU


El treball cooperatiu és una eina molt interessant per a posar-la en marxa a les aules de primària, ja que primer de tot els hi donam una responsabilitat a tot l'alumnat sobre el seu treball o la seva recerca d'informació.


És important que el mestre faci grups heterogenis, perquè tot l'alumnat estigui atès per igual i tenguin les mateixes possibilitats que els altres. També seran importants els rols de cada alumne dins del grup i les normes que han de respectar.


Per una altra banda, a la nostra classe va venir n'Albert Riquelme ens va explicar la importància dels grups cooperatius i la forma com es treballa. Podríem dir que si tenim algun alumne amb alguna dificultat, se l'hi donaria aquell rol on ell estigués molt més segur. I així poder participar tots junts.




miércoles, 16 de marzo de 2016

Concepte d'infant.

Consider que el concepte d'infant l'ha de conèixer tot el professorat, per jo l'infant ha de ser capaç, competent, actiu i amb curiositat amb ganes d'aprendre i relacionar-se amb el seu entorn i amb els altres.


Sempre és important que l'alumne sigui el protagonista del seu aprenentatge i sempre hauríem de partir dels seus interessos, les seves emocions i les seves experiències.
El mestre ha de ser un guia per a tots els alumnes, perquè ells mitjançant els seus coneixements i les seves experiències puguin iniciar el seu aprenentatge, a part també el mestre deu respectar els ritmes individuals de desenvolupament de l'alumnat.

lunes, 14 de marzo de 2016

UNA PRESENTACIÓ DE MANERA DIVERTIDA.


Ha classe vam emprar el Padlet, al principi no sabíem per a què el faríem servir, però d'un moment a un altre va ser una forma molt divertida i didàctica per a la presentació de tot l'alumnat de l'assignatura.

Jo crec que aquesta activitat es pot duu a terme a l'educació primària, principalment a segon i tercer cicle, ja que tenen les nocions bàsiques de la lectoescriptura. Una part molt important d'aquesta dinàmica és la participació de tot l'alumnat. Per exemple l'alumne es pot expressar sense cap problema i així es pot descriure lliurement, aquesta activitat servirà perquè tot l'alumnat es conegui sense cap exclusió.
Jo crec que és molt important que els alumnes es coneguin entre ells, ja que a les nostres classes ningú ha de ser invisible, tots els alumnes formen part de la nostra comunitat educativa i entre tots han de participar en totes les activitats.



jueves, 10 de marzo de 2016

APRENDRE JUGANT. ÉS UN BON MÈTODE?



La pregunta és, si podem aprendre jugant, jo crec que sí!

El que vam fer a classe va ser un Thatquiz és una activitat molt lúdica on el mestre prepara una sèrie de preguntes amb les seves respostes corresponents i els alumnes han de triar la resposta adequada.
Aquesta activitat ajuda a l'alumne en la seva participació dins l'aula o dins la classe, ja que incrementa la seva motivació, ja que pensa que és un joc i que ho ha de fer bé.

Per una altra banda, amb la poca experiència viscuda en el centre el Rafal Vell, a l'aula tenc una nina diagnosticada per causes personals, en realitat el que succeeix és que aquesta nina no es comunica, per què la majoria de vegades no vol parlar ni contestar a les qüestions de la professora.
Però quan vam fer un desdoblament a l'aula ens vam quedar un petit grup i vaig preparar un joc dinàmic per a practicar les sumes i les resten. En aquesta intervenció aquesta alumna va participar activament i vam poder veure que sabia desxifrar els nombres a part de conèixer les operacions bàsiques d'aritmètica (sumar i restar).


Per aquest motiu és més interessant preparar coses divertides als alumnes, ja que així augmentaran la seva participació de manera notable i podrem veure canvis en el seu procés d'aprenentatge.

lunes, 7 de marzo de 2016

ÉS IMPORTANT TENIR UNA AULA UEECO EN EL CENTRE?


La veritat que jo pens que no és important tenir una aula ueeco dins del centre educatiu, per què el suport no s'hauria de fer fora de l'aula. En tot cas el mestre o la mestra de suport hauria d'entrar a la classe, així ajudant a l'alumnat amb necessitat i també a la resta dels alumnes de la classe.


Però si encara així es vol continuar amb aquesta aula dins del centre, estaria molt bé, que s'anomenés d'una altra manera, com l'aula dels colors o l'aula de l'aprenentatge, ja que el nen allà no ha de fer coses diferents ha de poder aprendre tal com els seus companys. També és important que en aquesta aula no anés sols aquell alumne que té dificultats han de tenir la possibilitat de fer desdoblaments dins de la classe i així anar un grup heterogeni.

viernes, 4 de marzo de 2016

Presentació

Hola, jo sóc na Lluïsa aquest any he començat 3r de carrera i amb això també puc dir, que és el meu primer any de pràctiques, serà un quadrimestre ple de sorpreses i sobretot amb ganes d'aprendre de tot allò que vegi.

Estic fent l'assignatura d'Atenció a l'alumnat amb necessitat específica de suport educatiu a l'escola.

Els meus objectius són:


  • Aprendre diferents metodologies perquè tot l'alumnat pugui participar i progressar.
  • Ser capaç de detectar les dificultats en una aula.
  • Ajudar a tots aquells alumnes que ho necessitin.


En aquesta assignatura aprendrem les diferents dificultats que poden tenir els infants, a part de com hem d'actuar com a futurs mestres. Són temes molt interessants i aprofitosos pel nostre futur.